Agencja Nomine Agencja Nomine

Krystian Biłko

Aktor

Rok urodzenia: 1987

Wzrost: 186

Wykształcenie

2018 – nadal Wykładowca w PWSFTViT im. L. Schillera w Łodzi
2017 – nadal Wykładowca w Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie
2015 – 2015 Norwegian School of Sport Sciences w Oslo, Sport Biology
2013 – 2015 Wyższa Szkoła Nauk Społecznych w Lublinie, Dietetyka i Planowanie Żywienia, studia podyplomowe
2012 – 2015 Akademia Wychowania Fizycznego Józefa Piłsudskiego w Warszawie, Wydział Wychowania Fizycznego
2008 – 2013 PWSFTviT im. Leona Schillera w Łodzi, Wydział Aktorski
2006 – 2008 Art – Play Policealna Szkoła Aktorska w Katowicach

Nagrody

2012 Nagroda Radia Łódź za role w spektaklach “Trzy siostry” i “Roberto Zucco” na XXX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi
2010 Warsztaty Filmowe ze Sławomirem Idziakiem

Języki

angielski – średnio zaawansowany

Teatr

2016 INTERES ŻYCIA, rola: Sebastian, reż. T. Dutkiewicz
2015 ZWARIOWANA TERAPIA, rola: Andy, reż. M. Sławiński
2014 HARCE MŁODZIEŻY POLSKIEJ, rola: ks. Lustosławski, reż. R. Brzyk
2013 OPERETKA, rola: lokaj, reż. M. Grabowski
2012 ROBERTO ZUCCO, rola: alfons, chłopiec, reż. M. Bogajewska
2011 TRZY SIOSTRY, rola: Fierapont, reż. W. Filsztyński

Umiejętności

prawo jazdy kat. B, śpiew, jazda konna, szermierka, taniec – podstawy, gra na gitarze – podstawy, pływanie, sporty drużynowe, windsurfing, jazda na nartach, jazda na łyżwach.

Filmografia

Film

2018 KLECHA, rola: Nowy, reż. J. Gwizdała
2018 LAWINA, rola: podporucznik A.Biegun ps.Sztubak, reż.J.Lipski, P.Mielech
2016 PRZED SKLEP JUBILERA, rola: Krzysztof, reż. A. Piotrowski
2016 DOLINA BOGÓW, rola: pracownik biura, reż. L. Majewski

Inne

2017 BARWY SZCZĘŚCIA, rola: Dzielnicowy Andrzej Kobyłka
2017 PIERWSZA MIŁOŚĆ, rola: Marcin
2015 NA DOBRE I NA ZŁE, rola: kolega Szczepana, Grzegorz Lewandowski
2014 BARON 24, rola: Boguś, reż. Adek Drabiński 2014 O MNIE SIĘ NIE MARTW, rola: policjant
2013 KOMISARZ ALEX, rola: ratownik, reż. Sławomir Fabicki
2013 OJCIEC MATEUSZ, rola: Czarek, reż. Filip Zylber
2012 PRZYJACIÓŁKI, rola: młody chłopak, reż. Grzegorz Kuczeriszka

Pobieranie