Agencja Nomine Agencja Nomine

Krystian Biłko

Aktor

Rok urodzenia: 1987

Wzrost: 186

Wykształcenie

2008 – 2013  PWSFTviT im. Leona Schillera w Łodzi, Dyplom: 2013
2012 – 2015  AWF w Warszawie, Wydział Wychowania Fizycznego, dyplom: 2015

Nagrody

2012 Nagroda Radia Łódź za role w spektaklach “Trzy siostry” i “Roberto Zucco” na XXX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi

Języki

angielski – średnio zaawansowany

Teatr

Teatr Komedia

Umiejętności

prawo jazdy kat. B, śpiew, jazda konna, szermierka, taniec – podstawy, gra na gitarze – podstawy, pływanie, sporty drużynowe, windsurfing, jazda na nartach, jazda na łyżwach.

Filmografia

Film

2021 Stulecie Winnych, rola: Redaktor
2021 ZOŁZA, rola: Pielęgniarz, reż. T. Konecki
2020 PROROK, rola: Ubek, reż. M. Kondrat
2020 LOKATORKA, rola: Komornik, reż. M. Otłowski
2019 ŚMIERĆ ZYGIELBOJMA, rola: Podoficer, reż R. Brylski
2018 KLECHA, rola: Nowy, reż. J. Gwizdała
2018 LAWINA, rola: podporucznik A.Biegun ps.Sztubak, reż.J.Lipski, P.Mielech
2016 PRZED SKLEP JUBILERA, rola: Krzysztof, reż. A. Piotrowski
2016 DOLINA BOGÓW, rola: pracownik biura, reż. L. Majewski

Seriale

2021 KOMISARZ MAMA, rola: Igor Bondaruk
2021 MECENAS PORADA, rola: Tajniak
2020 ZAKOCHANI PO USZY, rola: Borys
2020 OJCIEC MATEUSZ, rola: Mirek
2019 ARCHIWISTA, rola: Feliks Szczęsny
2019 DZIEWCZYNY ZE LWOWA, rola: Doradca finansowy
2017 BARWY SZCZĘŚCIA, rola: Dzielnicowy Andrzej Kobyłka
2017 PIERWSZA MIŁOŚĆ, rola: Marcin
2015 NA DOBRE I NA ZŁE, rola: kolega Szczepana, Grzegorz Lewandowski
2014 BARON 24, rola: Boguś, reż. Adek Drabiński 2014 O MNIE SIĘ NIE MARTW, rola: policjant
2013 KOMISARZ ALEX, rola: ratownik, reż. Sławomir Fabicki
2013 OJCIEC MATEUSZ, rola: Czarek, reż. Filip Zylber
2012 PRZYJACIÓŁKI, rola: młody chłopak, reż. Grzegorz Kuczeriszka

Pobieranie

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/Kajt/domains/agencjanomine.pl/public_html/wp-content/themes/faxhion/includes/post-format/portfolio-post-nav.php on line 14
Jakub Kotyński
Aktor