Agencja Nomine Agencja Nomine

Jakub Kotyński

Aktor

Rok urodzenia: 1978

Wzrost: 181

Wykształcenie

PWST Kraków – dyplom 2004
CNSAD (Wyższe Narodowe Konserwatorium Sztuki Dramatycznej) – 2005

Języki

francuski – biegle
angielski – biegle
rosyjski – komunkatywnie
niemiecki – komunikatywnie

Nagrody

2018 – Subiektywny Spis Aktorów Teatralnych Jacka Sieradzkiego za rolę Buda Taylora w spektaklu Michała Siegoczyńskiego „lovebook”
2016 – Nagroda dla najlepszego aktora na Festiwalu Filmowym w Vasteras w Szwecji za rolę Ojca w filmie „Matka” w reż. Piotra Gołębiowskiego.
2009 – Nagroda za drugoplanową rolę Mag Vipera w spektaklu Marcina Wierzchowskiego –  „Supernova.Rekonstrukcja”,  Festiwal Prapremier w Bydgoszczy
2004 – Wyróżnienie Jury Młodzieżowego za rolę Carmen w spektaklu Agaty Dudy – Gracz   “Nierządy” , XLIV Kaliskie Spotkania Teatralne

Umiejętności

prawo jazdy, animacja lalek, jazda na rolkach, jazda na łyżwach, pływanie, taniec.

Filmografia

2019 – INCIDENT, On, reż. Tomasz Wolski
2019 – ŚLAD, Jakub, odc.59
2019 – KORONA KRÓLÓW, Tatar, odc. 199, 200,201, 202
2018 – The SONG of NAMES, Zygmunt Rappoport, reż: Francois Girard
2018 – DIAGNOZA, Bartek, odc. 10 i 11
2018 – OKO ZA OKO, Cichy, odc. 1,2 i 3
2016 – NAJLEPSZY, Tomek, reż: Łukasz Palkowski
2016 – OKO, kierownik pociągu, reż: Karol Lindholm
2016 – KOMISARZ ALEX, doktor Małecki,
2016 – BACHANALIA, reż : Karolina Dudzic
2016 – WHO WILL WRITE OUR HISTORY, Samuel Winter, reż : Roberta Grossman
2016 – NA WSPÓLNEJ, Piotr Rajski, odc.2230
2015 – OJCIEC MATEUSZ, Andrzej Kłodnicki, odc.189
2015 – MATKA, Czesław Pełka, reż: Piotr Gołębiowski
2015 – MARIE CURIE, Groom, reż: Marie Noel
2014 – PIERWSZA MIŁOŚĆ, Staszek,
2013 – SIERPNIOWE NIEBO.63 DNI CHWAŁY, syn Podsiolaka, reż: Ireneusz Dobrowolski
2011 – NA WSPÓLNEJ,  Marek Bylin,
2011 – SZPILKI NA GIEWONCIE,  Szef szkółki narciarskiej,
2010 – WENECJA,  Adiutant von Rasmusa, reż: Jan Jakub Kolski
2010 – SAMO ŻYCIE,  Redaktor Jastrzębski
2010 – KLUB SZALONYCH DZIEWIC,  Redaktor, odc.1, 3, 13,
2009 – TERAZ ALBO NIGDY!,  Asystent ministra, odc. 33,
2009 – PLEBANIA,  Kierownik planu, odc.1359
2009 –  OPERACJA DUNAJ,  Żołnierz, reż: Jacek Głomb
2009 – NIANIA,  Fotograf, odc.123,
2009 – 39 I PÓŁ , Barman, odc. 27,
2008 – SERCE NA DŁONI,  Bankowiec, reż: Krzysztof Zanussi
2008 – BARWY SZCZĘŚCIA, Tomasz
            odc.46, 56, 58, 60, 72, 74, 77, 78, 80, 84, 92, 96, 97, 104, 198, 204,
2007 – KRYMINALNI,  Sebastian Wujec, odc.87,
2006 – OFICEROWIE,  Francuski policjant, odc. 9,
2006 – PIERWSZA MIŁOŚĆ,  Kurier,
1999 – 2000 –TRĘDOWATA, Jurek Rudecki, odc. 5, 8, 9,

Pobieranie

Demo