Agencja Nomine Agencja Nomine

Andrzej Deskur

Aktor

Rok urodzenia: 1972

Wzrost: 1

Wykształcenie

Nagrody

Języki

francuski – biegle
angielski, rosyjski – komunikatywnie

Teatr

Teatr Ludowy w Krakowie – Nowej Hucie 1995-2006

Umiejętności

prawo jazdy na samochód i motor, jazda konna, jazda na nartach, śpiew, taniec

Filmografia

Obsada aktorska
2021 – 2022 – Papiery na szczęście (serial fabularny) – Obsada aktorska (Dyrektor)
2021 – Chyłka. Inwigilacja (serial fabularny) – Obsada aktorska (ginekolog)
2021 – Chyłka. Oskarżenie (serial fabularny) – Obsada aktorska (lekarz usg)
2021 – Tajemnica zawodowa (Fabularny) – Obsada aktorska (Dariusz Jóźwiak)
2020 – Negocjator (spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Wróblewski, pracownik ambasady)
2019 – 2021 – Zakochani po uszy (serial fabularny) – Obsada aktorska (detektyw Radek Konarski)
2019 – Blondynka (serial fabularny) – Obsada aktorska (mgr Cezary Żyro)
2019 – Komisarz Alex (serial fabularny) – Obsada aktorska (Albin Ostoja, adwokat Kleista)
2018 – 2020 – Korona królów (serial fabularny) – Obsada aktorska (Jarosław Bogoria ze Skotnik, arcybiskup gnieźnieński)
2018 – Kler (film fabularny) – Obsada aktorska (pasażer)
2018 – Ślad (serial fabularny) – Obsada aktorska (dr Piotr Łukowski, lekarz, specjalista leczenie uzależnień, właściciel kliniki „Odwaga i Zrozumienie”)
2017 – Belle Epoque (serial fabularny) aktorska (notariusz Kazimierz Fijałkowski)
2017 – Blondynka (serial fabularny) – Obsada aktorska (magisterce zależy rok) 2017 – Druga szansa. Czwarty sezon (seler fabularny) – Obsada aktorska (Mokrzycki)
2017– Wojciech Kossak „Przysięga Kościuszki na rynku w krakowie dwudziesty cztery marca 1794 r.” – Obsada aktorska (poseł Aleksander Linowski)
2017  – Volta (film fabularny) -Obsada aktorska (Du Halde; Wawel 1574)
2016 – Artyści (serial fabularny) – Obsada aktorska (ochroniarz)
2016 – Belfer (serial fabularny) – Obsada aktorska (dziennikarz)
2016 – Bodo (serial fabularny) – Obsada aktorska (hr Ponimirski)
2016 – Ojciec Mateusz (serial fabularny) – Obsada aktorska (pisarz Marek Sandecki)
2015 – 2016 – Singielka (serial fabularny) – Obsada aktorska (Mecenas Cezary Wierzchowski, adwokat Elki)
2015 – Czerwony pająk (film fabularny) – Obsada aktorska (Lowelas)
2015 – Król życia (film fabularny) – Obsada aktorska (kolega Edwarda z korporacji)
2015 – M jak miłość – Obsada aktorska (Kacper, kolega Domańskiego)
2015 – Prokurator (serial fabularny)– Obsada aktorska (Damian Górecki)
2015 – Sprawiedliwy (film fabularny)– Obsada aktorska (Leopold, mąż wiktorii)
2015 – Strażacy (serio Solarne) – Obsada aktorska (Marian Szewczyk)
2015 – Ziarno prawdy (film fabularny) – Obsada aktorska (mjr KWP)
2014 – Baron24 (serial fabularny) – Obsada aktorska (burmistrz)
2014 – Kabaret śmierci (film dokumentalny – fabularyzowany) – Obsada aktorska (Władysław Szlengel)
2014 – Komisarz Alex (serial fabularny) – Obsada aktorska (Konrad Błach vel Horn) 
2014 – Lekarze (Serial fabularny) – Obsada aktorska (lekarz SOR)
ŻYCIE OD NOWA (53), NIE MA PROSTYCH PRAWD (55), NADZIEJE I OBAWY (63)
2014 – O mnie się nie martw (Serial fabularny) – Obsada aktorska (adwokat polskiej firmy)
2014 – Obywatel (Film fabularny) -Obsada aktorska (ksiądz Stanisław, asystent biskupa)
2013 – Bez tajemnic (Serial fabularny) – Obsada aktorska (ksiądz Artur; odcinki: 29)
2013 – Drogówka (Film fabularny) – Obsada aktorska (Pawlak)
2013 – Hotel 52 (Serial fabularny)- Obsada aktorska (mężczyzna umówiony na spotkanie z Madejską; nie występuje w napisach)
2013 – Madame Helena (Film fabularny) – krótkometrażowy
Obsada aktorska (krawiec)
2013 – Prawo Agaty (Serial fabularny) – Obsada aktorska (pełnomocnik ZUS-u)
2012 – 2014 – Piąty stadion (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Czarnogórzec; odcinki: 74)
2012 – Ojciec Mateusz (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Krystian)
2012 – Paradoks (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Adam Pisarczyk)
2011 – 2013 – Galeria (Serial fabularny) -Obsada aktorska (Jerzy Kossowski, brat Wiktora)
2011 – 2012 – Julia (Serial fabularny)
Obsada aktorska (Błażej, menadżer Karwańskiego)
2011 – 80 milionów (Film fabularny) -Obsada aktorska (Cheval, francuski dziennikarz)
2011 – Czas honoru (Serial fabularny) – Obsada aktorska (kierownik Osmańskiej)
2011 – Hotel 52 (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Maciej Hajdar, syn Jerzego)
2011 – Wiadomości z drugiej ręki (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Krokiet; odcinki: 14, 40-48)
2009 – 2010 – Majka (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Wiktor Olszewski, kuzyn Michała, architekt w firmie “Panorama Projekt”)
2009 – Generał Nil (Film fabularny) – Obsada aktorska (dyrektor więzienia)
2009 – Rewers (Film fabularny) – Obsada aktorska (ubek w wydawnictwie)
2008 – Faceci do wzięcia (Serial fabularny) – Obsada aktorska
2008 – Na kocią łapę (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Radek Lewański, producent show)
2008 – Ojciec Mateusz (Serial fabularny) – Obsada aktorska (doktor Wiesław Nowak)
2008 – Trzeci oficer (Serial fabularny) – Obsada aktorska (ambasador Francji)
2008 – Złodziej w sutannie (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (kumpel)
2007 – Doktor Halina (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Mąż)
2007 – Fala zbrodni ( Serial fabularny) – Obsada aktorska (Adam Mątwa, oficer ABW)
2007 – Łódka (Film fabularny – krótkometrażowy) – Obsada aktorska (Jacek)
2007 – Magda M. (Serial fabularny) – Obsada aktorska (adwokat Pacuła)
2007 – Regina (Serial fabularny) – Obsada aktorska (reporter Rafał Radwan)
2007 – Ryś (Film fabularny) – Obsada aktorska (Kotel, asystent Ochódzkiego w sejmie)
2006 – 2007- Pogoda na piątek (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Leszek, wspólnik Marcina)
2006 – Będziesz moja (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Krzysztof, mąż Marty)
2006 – Fala zbrodni (Serial fabularny)
Obsada aktorska (Adam Mątwa, oficer ABW)
2006 – Fałszerze. Powrót Sfory (Serial fabularny) – Obsada aktorska (oficer ABW)
2006 – Niania (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Robert) MIŁOŚĆ MA WIELE TWARZY (60)
2006 – Plebania (Serial fabularny) – Obsada aktorska (ksiądz Paweł, znajomy Karoliny)
2006 – Lot 747 (Film dokumentalny – fabularyzowany) – Obsada aktorska (Andrzej Śmielkiewicz)
2005 – Magda M. (Serial fabularny) – Obsada aktorska (adwokat Pacuła)
2005 – Na dobre i na złe (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Marcin Krawczyński, brat Jarosława) PODWÓJNE ŻYCIE (235), WESELE W LEŚNEJ GÓRZE (237)
2005 – Niania (Serial fabularny) – Obsada aktorska (reżyser) PRZEMINĘŁO Z DYMKIEM (2)
2005 – Plebania (Serial fabularny) – Obsada aktorska (ksiądz Paweł, znajomy Karoliny) 648, 650
2005 – Świat według kiepskich (Serial fabularny) – Obsada aktorska (poeta) JAK TEN CZAS LECI (244)
2005 – Wiedźmy (Serial fabularny) – Obsada aktorska (nauczyciel Stanisław)
2005 – Zakochany anioł (Film fabularny) – Obsada aktorska (zakonnik)
2004 – 2022 – Pierwsza miłość (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Wiktor Lehman, policjant z Wydziału do Walki z Przestępczością Zorganizowaną Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu, znajomy Aleksandra “Aleksa” Górskiego)
2004 – Do potomnego (Film dokumentalny – fabularyzowany) – Obsada aktorska (dowódca Gajcego)
2004 – Karol. A man who became pope (Film fabularny – telewizyjny) – Obsada aktorska (ksiądz Stanisława Dziwisz, sekretarz Wojtyły)
2004 – Kryminalni (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Kamil Rudzki)
2004 – Pensjonat pod różą (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Waldek)
2004 – The Aryan Couple (Film fabularny) – Obsada aktorska (strażnik w pociągu)
2003 – 2021 – Na Wspólnej (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Piotr Mierzejewski)
2003 – Fryzjer (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (prokurator Stępski)
2002 – 2010 – Samo życie (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Marcin Mikołajczyk, pracownik Działu Obsługi Klienta Bostonbank S.A., w którym swoje konto miał Paweł Dunin)
2002 – D.I.L. (Film fabularny) – Obsada aktorska (“Lukado”)
2001 – 2002 – Marzenia do spełnienia (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Andrzej Pawelczyk, brat Marcina)
2001 – Marszałek Piłsudski (Serial fabularny) – Obsada aktorska (zesłaniec)
2001 – Zostać miss (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Michael, asystent Jean-Pierre’a)
2000 – Na dobre i na złe (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Jan, kuzyn Grażyny) ROZDROŻA SERCA (15)
1999 – Puste niebo (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Piotr)
1999 – Vsichni moji blizci (Film fabularny) -Obsada aktorska (Robert, mąż Jadwigi)
1998 – Płaszcz (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Rastopyrkin)
1997 – 2022 – Klan (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Stefan Kalemba, mąż Łucji Szwarc vel Szwed, partnerki Pawła Lubicza na zajęciach w Szkole Tańca Towarzyskiego)
1997 – Chandler, poeci i inni (Widowisko telewizyjne) – Obsada aktorska
1997 – Ludzie ognia (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Argelus)
1997 – Linia opóźniająca (Film fabularny – telewizyjny) – Obsada aktorska (dźwiękowiec)
1997 – Our God’s brother (Film fabularny) – Obsada aktorska (Adam Chmielowski w młodości)
1997 – Skarb Szeryfa (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Kudłaty)
1997 – Sława i chwała (Serial fabularny) – Obsada aktorska (Alo Biliński, syn Marii)
1996 – Bar „Atlantic”(Serial fabularny) – Obsada aktorska (Leszek “Guru”)
1996 – Emilia Galotti (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Conti)
1996 – Katarzyna (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Fomin)
1996 – Momotaro – brzoskwiniowy chłopiec (Spektakl telewizyjny) -Obsada aktorska (głos Momotaro)
1996 – Sprawa Folsztyńskiego (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Ksiądz)
1995 – Berenika (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Reece)
1995 – Królewna z leśnej krainy (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Królewicz Tommerino)
1995 – Legenda o świętym Krzysztofie (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Pustelnik)
1995 – Markiz von Keith (Spektakl telewizyjny) -Obsada aktorska (Sasza)
1994 – Gigant (Spektakl telewizyjny) -Obsada aktorska (Bodek)
1994 Maria Stuart (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Paź)
1994 – spis cudzołożnic (Film fabularny) – telewizyjny -Obsada aktorska (nie występuje w napisach)
1994 – Wykolejeniec, nie ma co mówić (Spektakl telewizyjny) – Obsada aktorska (Filip)

Pobieranie

Demo

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/Kajt/domains/agencjanomine.pl/public_html/wp-content/themes/faxhion/includes/post-format/portfolio-post-nav.php on line 14
Andrzej Szeremeta
Aktor