Agencja Nomine Agencja Nomine

Krystian Biłko

Actor

Year of birth: 1987

Height: 186

Education

2008 – 2013  PWSFTviT im. Leona Schillera w Łodzi, Dyplom: 2013
2012 – 2015  AWF w Warszawie, Wydział Wychowania Fizycznego, dyplom: 2015

Prizes

2012 Nagroda Radia Łódź za role w spektaklach “Trzy siostry” i “Roberto Zucco” na XXX Festiwalu Szkół Teatralnych w Łodzi

Languages

angielski – średnio zaawansowany

Theater

Teatr Komedia

Skills

prawo jazdy kat. B, śpiew, jazda konna, szermierka, taniec – podstawy, gra na gitarze – podstawy, pływanie, sporty drużynowe, windsurfing, jazda na nartach, jazda na łyżwach.

Filmography

Film

2018 KLECHA, rola: Nowy, reż. J. Gwizdała
2018 LAWINA, rola: podporucznik A.Biegun ps.Sztubak, reż.J.Lipski, P.Mielech
2016 PRZED SKLEP JUBILERA, rola: Krzysztof, reż. A. Piotrowski
2016 DOLINA BOGÓW, rola: pracownik biura, reż. L. Majewski

Inne

2017 BARWY SZCZĘŚCIA, rola: Dzielnicowy Andrzej Kobyłka
2017 PIERWSZA MIŁOŚĆ, rola: Marcin
2015 NA DOBRE I NA ZŁE, rola: kolega Szczepana, Grzegorz Lewandowski
2014 BARON 24, rola: Boguś, reż. Adek Drabiński 2014 O MNIE SIĘ NIE MARTW, rola: policjant
2013 KOMISARZ ALEX, rola: ratownik, reż. Sławomir Fabicki
2013 OJCIEC MATEUSZ, rola: Czarek, reż. Filip Zylber
2012 PRZYJACIÓŁKI, rola: młody chłopak, reż. Grzegorz Kuczeriszka

Download